Najsramotniji gest do sada: Bilo kakav komentar sa hokejaškog meča u Rusiji je suvišan

Otkako traje rat u Ukrajini

Najsramotniji gest do sada: Bilo kakav komentar sa hokejaškog meča u Rusiji je suvišan

A. Čaušević

Do sada su ruski sportisti na razne načine izrazili podršku invaziji na Ukrajinu.

Nakon što se prošle sedmice na podijumu sa slovom Z pojavio gimnastira Ivan Kuliak, prije nekoliko dana viđen do sada najsramotniji gest podrške Rusiji.

Ovaj put radilo se o kolektivnom podršci i bilo je to pred početak hokejaške utakmice koja se igrala na mnogo većoj ledenoj plohi od uobičajne.

Bilo je to pred meč između timova SKA Neftyanik i Dynamo iz Moskve kada su igrači oba tima na centru poredali u obliku slova Z.

Oba ova kluba su već godinama povezana sa političkim režimima, ranije Sovjetskim savezom, a sada Rusijom.

SKA predstavlja skraćenicu za armijski klub i glavni sponzor je kompanija koja eksploatiše naftu u Khabarovsku, gradu na dalekom istoku Rusije u blizini granice s Kinom.

S druge strane, Dynamo je najstariji sportski kolektiv u zemlji i smatra se da njim upravlja Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije te je u danima hladnog rata bio povezivan s tajnom ruskom službom, KGB.

Top Komentari

user1647189634
Pa kazu sport nema veze sa ovim... Glupani sve su to ista g****...
4 0
HBSC
Glupi novinaru kad vec pisete o necemu onda se raspitajte prvo o kojem se sportu radi. Nije u pitanju hokej nego bendu igra slična hokeju(mada to i nije sada toliko bitno!!)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi