Šok za Amerikance, Slovenija slavila nakon produžetka

Velika pobjeda slovenskih hokejaša na Olimpijskim igrama

Šok za Amerikance, Slovenija slavila nakon produžetka

Slovenačka hokejaška reprezentacije je danas napravila senzaciju u svom prvom nastupu na Zimskim olimpijskim igrama u PyeongChangu. Naime, Slovenci su uspjeli savladati selekciju SAD-a sa 3:2.

Iako u reprezentaciji SAD-a u Južnoj Koreji nema igrača iz NHL-a, zbog činjenice da nije postignut dogovor o osiguranju igrača, ali i o TV prenosima, svakako su Amerikanci bili veliki favoriti protiv Slovenije.

Amerikanci su nešto bolje otvorili susret. Poveli su sa 1:0 preko O'Neilla nakon 17 minuta i 44 sekunde igre u prvoj trećini, da bi u 13. minuti druge dionice Greenway pogodio za 2:0.

Ipak, Slovenci se spektakularno vraćaju u susret u posljednjoj trećini. Prvo je Jan Urbas u šestoj minuti igre u trećoj trećini smanjio zaostatak Slovenije, da bi Jan Muršak nešto više od minutu i pol prije kraja regularnog toka susreta pogodio za 2:2.

Kako u narednih stotinjak sekundi nije bilo golova, susret je nastavljen u produžetku. Nakon tek 38 sekundi igre u produžetku Muršak postiže svoj drugi gol i postaje heroj velike pobjede Slovenaca.

U drugoj danas odigranoj utakmici hokejaškog turnira u okviru Zimskih olimpijskih igara Slovačka je nakon preokreta slavila protiv Rusije sa 3:2.

Rusi su u prvih pet minuta poveli sa 2:0 preko Gavrikova i Kaprizova, ali je Slovačka do kraja prve trećine golovima Olveckyja i Bakoša došla do izjednačenja, dok je pobjedu svojoj selekciji osigurao Peter Čerešnak u 9. minuti zadnje dionice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije