Tri poena Teletovića u porazu Netsa

Poraz Netsa

Tri poena Teletovića u porazu Netsa

Midhat Šljivak

Serija pobjeda Brooklyn Netsa zaustavljena je večeras u Philips Areni gdje su domaći Atlanta Hawksi slavili pobjedu rezultatom 109:95.


Hawksi su zagospodarili parketom od samog početka. Imali su konstantnu prednost tokom prve dionice, a na mali odmor su otišli sa sedam poena prednosti 27:20.

Netsi su loše odigrali i drugi dionicu. Hawkse je išao vanjski šut, dok na drugoj strani tim iz Brooklyna nije uspio pogoditi gotovo ništa. Na poluvrjeme se otišlo vodstvom Hawksa od 16 razlike 56:40.

Išla je prednost Atlante u trećoj dionici i preko 20 poena. Netsi su izgledali dosta umorno, te ih šut nije nikako služio. U posljednju četvrtinu domaći tim je ušao sa 19 poena prednosti 88:69.

Uspjeli su Netsi stići na minus 12 na nešto više od sedam minuta do kraja 94:82, ali na kraju nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vodstvo domaćih, te je Atlanta došla do zaslužene pobjede.

Mirza Teletović je za šest minuta na parketu ubacio tri poena, dok je u Netsima najefikasniji bio Brook Lopez sa 22 poena. Hawkse je do pobjede predvodio fantastični Jeff Teague sa 28 poena.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.