15 poena Ikonića u porazu Karsiyake

Odlične igre bh. reprezentativca

15 poena Ikonića u porazu Karsiyake

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Goran Ikonić odigrao je sjajnu utakmicu u okviru 7. kola turskog košarkaškog prvenstva, TBL lige.

Ikonićev tim Pinar Karsiyaka danas je poražena u Istanbulu od turskog velikana Anadolu Efesa rezultatom 79:74, a Goran je ubacio 15 poena u ovom susretu.

Odlučujuću prednost Efes je stekao u trećoj četvrtini koju je dobio 21:15, te je u posljednjih deset minuta tu prednost uspio sačuvati.

Duško Savanović je sa 15 poean bio najbolji kod Efesa, dok je kod Karsiyake uz Ikonića, Jovo Stanojević bio najbolji pojedinac sa 20 poena.

Karsiyaka je trenutno na 10. mjestu tabele sa dvije pobjede i pet poraza, dok je Efes vodeći sa svih sedam pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.