Napad psa i pravi horor za NBA zvijezdu - "Povrede koje je zadobio su ozbiljne"

Gordon povrijeđen

Napad psa i pravi horor za NBA zvijezdu - "Povrede koje je zadobio su ozbiljne"

Midhat Šljivak

Košarkaš Denver Nuggetsa Aaron Gordon zadobio je teške povrede ruke i lica nakon što ga je napao pas. NBA zvijezda će zbog toga propustiti određeni dio sezone.

Igrač Denver Nuggetsa Aaron Gordon neće po dobrom pamtiti kraj 2023. godine. 28-godišnju NBA zvijezdu napao je pas i nanio mu je ozbiljne povrede po licu i šuterskoj ruci.

Zbog povreda koje je zadobio krilni košarkaš Denver Nuggetsa primoran je pauzirati. Još uvijek se ne zna koliko će vremena provesti van terena.

"Aaron Gordon je zadobio ozbiljne ugrize psa. Povrijeđeno mu je lice i šuterska desna ruka. Sve se dogodilo u ponedjeljak, ima 21 šav. Trebat će mu vremena da zaliječi povrede, a ne zna se kada bi se mogao vratiti na teren", navodi novinar Shams Charania.

Nekadašnji četvrti pik NBA drafta definitivno će nedostajati Nuggetsima u narednom periodu. On je ove sezone igrao zaista dobru košarku, a već godinama je među nosiocima igre tima iz Colorada.

Gordon je u dosadašnjem dijelu sezone prosječno ubacivao 13.6 poena, hvatao je gotovo sedam skokova uz preko tri asistencije po meču i šut iz igre od 52.5 posto. Slične učinke imao je tokom karijere. Ubacuje u prosjeku 13.4 poena, 6.3 skokova i 2.6 asistencija.

Treba napomenuti da je veći dio karijere proveo u Orlando Magicu koji ga je 2014. godine i izabrao kao četvrti pik drafta s univerziteta Arizona.

Član Nuggetsa postao je 2021. godine. Dolazak u Denver se ispostavio kao pravi potez jer je prošle sezone osvojio titulu NBA prvaka.

Top Komentari

DDG
Kada već pišeš prilog o ovom slučaju, šta misliš da nam daš malo informacija o incidentu. Gdje se desilo, ko je vlasnik psa, koja vrsta psa (na slici je pit bull)…? Umjesto toga pola priloga je o njegovoj karijeri i statistike, da se popuni. Koje dno dna od novinarstva.
0 0
Realno01
Pa vi držite kerove.Što mačka ne nanese kome teže povrede
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi