Najmonstruoznije zakucavanje koje je NBA ikad vidio, čak mu se i Nikola Jokić naklonio

Aaron Gordon oduševio svijet

Najmonstruoznije zakucavanje koje je NBA ikad vidio, čak mu se i Nikola Jokić naklonio

Endin Čaušević

Košarkaši Denver Nuggetsa sinoć su u spektakularnoj utakmici nakon produžetka pobijedili Phoenix Sunse sa 126:125 uz nevjerovatan meč Nikole Jokića, ali ovu utakmicu obilježilo je i monstruozno zakucavanje Aarona Gordona koje je oduševilo svijet.

Denver i Phoenix odigrali su fantastičnu utakmicu u Ball Areni i navijačima su priredili pravu košarkašku poslasticu za Božić.

Ovaj meč riješen je tek nakon produžetka u kojem je Denver uspio da slomi otpor Phoenixa i na kraju slavi sa 128:125.

Daleko najbolji igrač u ovoj utakmici bio je srbijanski reprezentativac Nikola Jokić koji je još jednom oduševio košarkašku javnost svojom igrom, te je pokazao da je u nevjerovatnoj formi.

Jokić je ovaj meč završio sa triple-double učinkom, te je ubacio 41 poen i dodao po 15 skokova i 15 asistencija.

Međutim, detalj koji je obilježio sinoćnju utakmicu Denvera i Phoenixa desio se u posljednjim sekundama utakmice kada se "lomio" meč, a u centru pažnje našao se Aaron Gordon.

Oglasi

Igrač Denvera je krenuo u kontru, a zatim je izveo monstruozno zakucavanje preko Landryja Shameta koji je pokušao zaustaviti Gordona, no ispostavilo se da je to nemoguća misija.

Gordon je jednostavno poletio kroz zrak i izveo je jedno od najmonstruoznijih zakucavanja koje smo mogli vidjeti u NBA ligi prethodnih godina.

On je poznat po svojim sjajnim zakucavanjima, ali ovo što je sinoć uspio izvesti sigurno će se prepričavati još dugo vremena.

Na kraju je Gordon ovu utakmicu završio sa 28 poena, 13 skokova i dvije asistencije i nakon Jokića bio je glavni igrač Nuggetsa u sinoćnjoj pobjedi protiv Sunsa.

Top Komentari

axel42
Joj al se i vi znate provaliti sa tim najbolje, najbolji ikad!!! Pa ovakvo zakucavanje gotov pa svaku utakmicu u NBA gledamo!! Ovo jeste spektakularno, i svaka čast ali zašto je najbolje ikad????
4 0
vence
Nisam big fan kosarke..ali mi nije jasno kako ovo nije faul buduci da odbrambeni igrac stoji nepokretno s dvije noge na parketu??
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi