Uzbudljiv meč do kraja: OKK Spars Realway na otvaranju bolji od KK Borac!
FOTO: ABA liga 2

ABA 2 liga na Zlatiboru

Uzbudljiv meč do kraja: OKK Spars Realway na otvaranju bolji od KK Borac!

S. Mlaćo

U susretu prvog kola ABA 2 turnira koji se održava na Zlatiboru snage su odmjerili bh. predstavnici KK Borac Banja Luka i OKK Spars Realway.

U veoma zanimljivom meču Sparsi su slavili u nezvjesnoj završnici 90:88, a Borac je imao posljednji napad, no nije ga iskoristio.

Sparsi su bolje otvorili meč, te nakon prve četvrtine vodili 26:14. Banjalučani se nisu predavali, te su uspjeli do pauze smanjiti prednost na pet poena razlike, bilo je 46:51.

Jasno je bilo da ćemo gledati kvalitetan meč sa dosta uzbuđenja. Tako je i bilo. Klubovi su se mijenjali u vodstvu u trećem dijelu, a Sparsi pred sami kraj iste prave seriju 4:0. Na pauzu su otišli pri prednosti 57:56.

Sparsi su četiri minute prije kraja imali prednost od plus pet, 82:77. Dvije i pol minute do kraja Sparsi povećavaju prednost na 86:80, Hasandić nije pogodio 'tricu', ali jeste na drugoj strani dva poena Shine i bilo je 82:86.

Sarajlije su nakon toga imale napad, nisu iskoristile, da bi na drugoj strani Tanasković smanjio na samo -2.

Na kraju više nego uzbudljiva košarka. Shine je pogodio za izjednačenje (88:88) pola minute prije kraja, a zatim Gegić u narednom napadu pogađa za vodstvo Sarajlija 90:88. Borac je imao napad, Davies je šutirao iz teške pozicije i nije pogodio.

Kod Borca se istakao Shine sa 26 poena, Davis je dodao 20, a Tanasković 14. U redovima Spars Realwaya bolji od ostalih bili su Amar Gegić i Kenan Kamenjaš sa po 20 poena, a Almir Hasandić je dodao 18.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

1. kolo, ABA 2 liga:

KK Borac – OKK Spars Realway  88:90 (14:26, 32:25, 20:16, 22:23)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti