Sparsi poraženi u prvoj finalnoj utakmici ABA 2 lige
FOTO: ABA 2

Studentski Centar bio bolji

Sparsi poraženi u prvoj finalnoj utakmici ABA 2 lige

H. Zilić

Košarkaši Sparsa poraženi su u prvoj finalnoj utakmici ABA 2 lige.

Bolji od našeg predstavnika bio je Studentski Centar rezultatom 89:99.

Prva četvrtina donosi egal košarku. Igralo se većinom koš za koš, a rezultat na kraju četvrtine je glasio 22:21 za Sparse.

U drugom periodu slaba igra našeg tima. Vrlo loša napadačka rola i nesigurna odbrana omogućili su Studentskom Centru da ode na dvocifrenu razliku, a pomeuti period su dobili rezultatom 14:28.

Sparsi se bude u trećem periodu. Smanjivali su prednost protivnika, međutim pad u finišu četvrtine koja je okončana 25:25 i Studentski Centar je držao dvocifrenu prednost.

Posljednji period je pripao Sparsima koji u prvom dijelu posljednjeg perioda opet spuštaju prednost protivnika na jednocifrenu razliku. Pet minuta prije kraja na semaforu je pisalo 73:81 za Studentski Centar.

Do kraja duela igrao se egal za konačnih 89:99.

U reodvima Sparsa Orelik je odigrao odličnu partiju sa 20 poena, dva skoka i tri asistencija, pratio ga je Gegić sa 19 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Odlični su bili Hasandić i Kamenjaš sa 18 ubačenih poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Kod Studentskog Centra prvo ime je bio Pavličević sa 20 poena i osam skokova, 17 poena je ubacio i Tejić, ali uz šest asistencija.  

Druga utakmica na rasporedu je za dva dana. Prvak ABA 2 lige izborit će plasman u ABA ligu, dok će poraženi u ovom duelu igrati play out meč sa ekipom Splita, koja je zauzela 13. mjesto u ABA ligi.

Top Komentari

Gari Garinča
Za nešto više treba veći roster. U svakom slučaju SPARSI su sa ovakvom ekipom dosegli svoj maksimum. Idu čestitke bez obzira na konačan ishod.
4 0
Salgijica
Steta za ovaj mec ali su ovi iz studentskog sve pogadjdali i na kraju im se posrecilo sa ovih 5 +. Steta za spars ali ima jos jedna utakmica
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti