ABA: Dva derbija za kraj 25. kola

Cibona na Zvezdu, Partizan protiv Cedevite

ABA: Dva derbija za kraj 25. kola

Susretima Cibona - Crvena zvezda i Partizan - Cedevita danas će se kompletirati 25. kolo ABA lige.

Crveno-bijeli će kao gosti tražiti pobjedu u "Draženovom domu" kako bi ostali u trci za 2. mjesto, koje donosi meč više na domaćem terenu u polufinalu play-offa.  Svakako da su Beograđani u ovom duelu apsolutni favoriti i sve osim njihovog trijumfa u ovom meču bilo bi iznenađenje. Cibona je trenutno 8. na tabeli i već ranije je obezbijedila opstanak u ABA ligi, ali bez ikakvih šansi za nešto više. Dva tima već su su susrela tokom ove sezone, u okviru 12. kola Zvezda je ubilježila ubjedljivu pobjedu u Pioniru rezultatom 75:58. Duel Cibone i Zvezde zakazan je za 18 časova.

Samo dva sata kasnije u hali sportova "Ranko Žeravica" snage će odmjeriti Partizan i Cedevita. Crno-bijeli su u velikom usponu i sigurno će dobru formu pokušati iskoristiti u duelu sa trenutno drugoplasiranom ekipom prvenstva. Eventualni trijumf donio bi im skok na 5. poziciju, ali sigurno im neće biti ni malo lako protiv kvalitetnog protivnika.

"Dolazi nam jedna veoma kvalitetna ekipa koja igra na evroligaškom nivou. Svakako da će današnja utakmica biti veliki motiv za sve nas. Imali smo dosta vremena da se pripremimo i u potpunosti smo spremni da uz podršku pune hale odigramo sa puno energije i damo svoj maksimum. Dolazi nam evroligaška ekipa koja je sebi napravila jednu dobru sezonu do sada. Osvojili su hrvatski kup, obezbijedili su play-off ABA lige i igraju TOP 16 fazu Evrolige. Na svim poljima bilježe uspjehe. Za nas je to šansa da provjerimo sami sebe", izjavio je uoči meča trener Partizana Aleksandar Džikić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi