ABA liga: Cilj je završiti sezonu u postojećem formatu
Foto: aba-liga.com

Videokonferencija ABA ligaša

ABA liga: Cilj je završiti sezonu u postojećem formatu

Klubovi regionalne košarkaške ABA lige složili su se u srijedu da će poduzeti sve što je moguće kako bi se ova sezona ipak okončala na terenu, ako za to postoje uvjeti u skladu s procjenama zdravstvenih i državnih tijela. 

"Primarni cilj ABA lige je da se sezona 2019/20 završi u postojećem i unaprijed postavljenom formatu. Klubovi ABA lige su zaključili da je zdravlje ljudi sada apsolutni prioritet i da svi subjekti (liga, klubovi, igrači, treneri, suci...) kroz različite kampanje nastaviti aktivnu ulogu u borbi sa koronavirusom", navodi se u priopćenju izdanom nakon sastanka klubova koji je održan putem video-linka.

Ukoliko to bude potrebno, ABA liga će analizirati eventualne modele za modifikaciju natjecanja, a o kojima će se odlučivati na Skupštini ABA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi