BiH će ipak imati dva predstavnika u ABA ligi, Split se odlučio za Ligu prvaka?

Sparsi naredne sezone u veoma kvalitetnom takmičenju

BiH će ipak imati dva predstavnika u ABA ligi, Split se odlučio za Ligu prvaka?

S. Mlaćo
Još uvijek nije poznato ko će sve nastupati u novoj sezoni ABA lige.

Iz naše zemlje za sada je sigurna Igokea, a hrvatski mediji prenose da je od nove sezone odustao KK Split.

Split je u ABA ligi ostao zahvaljujući pobjedi u doigravanju nad bh. timom KK Spars, no čini se da je to za Splićane bio uzaludno proliveni znoj.

Split će u narednoj sezoni nastupati u FIBA Ligi prvaka, te zamijeniti Zadar.

Popularni košarkaški portal Sportando prenosi da je Hrvatski savez ponudio milion kuna KK Split da napusti ABA ligu i igra košarkašku Ligu prvaka, što su Splićani prihvatili.

Očekuje se da će poziv tako dobiti drugi finalista ABA 2 lige, odnosno ekipa Sparsa, što jasne govore i propozicije takmičenja.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Podsjetimo, Split je Sparse nadigrao u majstorici 2:1, iako je naš tim slavio prvi meč i imao sve u svojim rukama.

Sada cjelokupnu situaciju sigurno prate iz redova bh. tima koji bi na kraju za uloženi trud i sjajne igre u protekloj sezoni mogao biti 'nagrađen' velikim uspjehom.

Top Komentari

kovacic
Kako nije poznato, pročitajte propozicije i vidjet ćete da su svim učesnicima F8 ABA2 zagarantovana mjesta i iduće godine, tako da su Borac i Spars već učesnici ABA 2 u 2021/22
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi