ABA liga: Marcus Paige najbolji igrač u januaru
U Partizan je Paige došao s reputacijom sjajnog sveučilišnog košarkaša. Foto: ABA liga

ABA liga: Marcus Paige najbolji igrač u januaru

Partizanov američki playmaker Marcus Paige proglašen je za najboljeg košarkaša ABA lige za mjesec januar.

Amerikanac je u tom periodu bilježio 15,5 koševa, 3,2 asistencije, 3,2 skoka, 1,5 ukradenih lopti uz indeks korisnosti od 18.75. Partizan je slavio u sve četiri utakmice odigrane u ovom mjesecu. 

Prije dolaska u Partizan Marcus Paige bio je sjajan sveučilišni košarkaš u dresu legendarne North Caroline dok je u NBA ligi nastupao za Utah Jazz iz Charlotte Hornetsa koji su Paigeu ujedno bili i posljednji klub prije dolaska u Beograd.

Podsjetimo, posljednje dvije nagrade za igrača mjeseca otišle su u ruke sada već bivšem igraču FMP-a Draganu Apiću koji je sjajne igre krunisao transferom u ruski Lokomotiv iz Kubana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti