Edin Atić odličan i protiv KK Partizan, ali Mega nije mogla izbjeći poraz
Partizanu je ovo 11. pobjeda u sezoni, a peta uzastopna (Foto: ABA)

Ubacio 22 poena

Edin Atić odličan i protiv KK Partizan, ali Mega nije mogla izbjeći poraz

M. Šljivak

Partizan je u 17. kolu ABA lige na svom parketu ugostio Mega Bemax i na kraju je upisao pobjedu rezultatom 98:86.

Efikasan i zanimljiv meč viđen je u Pioniru, a na kraju su crno-bijeli pokazali da su u odličnoj formi i upisali su trijumf u ovom meču.

Partizan je meč otvorio serijom 8:0, imali su prednost tokom kompletne druge dionice, ali su u finišu prvog perioda dozvolili Megi također 8:0 seriju i nakon deset minuta igre bilo je 19:18.

Ipak, u drugom periodu domaći tim kontorliše igru i rezultat. Uspjeli su podići predost do poluvremena i na odmor odlaze sa 10 poena prednosti, 50:40.

Mega se konstantno uspijevala vraćati u meč. Tokom treće dionice su dolazili na minus jedan, ali nisu uspjevali da potpuno okrenu meč. Nakon 30 minuta bilo je četiri razlike za Partizan, 71:67.

U posljednjoj dionici domaći ipak bez problema završavaju posao i dolaze do trijufma

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Atić je nastavio jako dobru formu u dresu Mege. Večeras je ubacio 22 poena i uhvatio je pet skokova uz čestiri asistencije za 29 minuta na parketu.

Efikasniji od njega bio je Nikola Mišković koji je ubacio 30 koševa u ovom meču.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Partizan je do trijumfa vodio nekadašnji igrač OKK Spars Aleksej Nikolić koji je ubacio 20 poena, a odličan je bio i nekadašnji reprezentativac BiH Alex Renfroe sa 17 poena i sedam asistencija.

Igrao je i Amar Gegić, ali se za četiri minute nije uspio upisati u strijelce na ovoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi