Abdul-Jabbar dobija statuu ispred Staples Centra

Abdul-Jabbar dobija statuu ispred Staples Centra

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, Kareem Abdul-Jabbar, dobit će svoju statuu ispred dvorane u kojoj je proveo najsvjetlije dane svoje prebogate karijere, Staples Centar.

Prošle su 23 godine otkako je Abdul-Jabbar posljednji put zaigrao za momčad Los Angeles Lakersa, ali navijači kluba imat će ga ubrzo priliku viđati na svakodnevnoj bazi. 

 

Naime, izvor blizak klubu otkrio je za ESPN da će klub ispred dvorane Staples Center postaviti statuu legendarnog centra, najboljeg strijelca NBA lige u povijesti.

 

Datum otkrivanja statue nije poznat, ali izvor tvrdi da će se stvar realizirati vrlo brzo.

 

Recimo i da je Abdul-Jabbar proveo čak 14 sezona u Los Angeles Lakersima, s kojima je osvojio čak pet naslova prvaka. Prije karijere u Lakersima, Abdul-Jabbar proveo je šest godina u Milwaukee Bucksima, s kojima je uzeo jedan naslov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.