Adam Hanga: Iako postoji rizik, jako želim da se završi ova sezona

Mađarski košarkaš za Barcinu klupsku stranicu izrazio želju za nastavkom sezone

Adam Hanga: Iako postoji rizik, jako želim da se završi ova sezona

Krilni košarkaš Barcelone Adam Hanga izrazio je veliku želju da se aktualna košarkaška sezona nastavi. 

Sjajni univerzalac koji već treću sezonu igra za tim iz Blaugrane za klupsku stranicu kazao je kako će završavanje sezone biti komplicirano jer postoje određeni rizici, ali unatoč tomu je zagovornik nastavka sezone u želji da vidi koliko on i njegovi sugirači mogu u datim uvjetima.

"Izgleda da će nastaviti Euroligu biti izuzetno komplicirani jer je puno zemalja involvirano u natjecanje" - kazao je Hanga i dodao:

"Iako se ne može igrati bez rizika sve dok se ne pronađe cjepivo, jako želim da se ova sezona na neki način privede kraju. Mnogo smo i naporno radili i volio bih vidjeti koji su nam krajnji dometi kao momčadi".

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Hanga i Barcelona su u trenutku prekidanja Eurolige dijelili drugu poziciju s rivalima iz Endesa Lige, košarkašima Reala. Mađar je predvidio kako će i ova situacija dugoročno ostaviti trag na izglede košarkaškim timova u Europi.

"Ne znam kako će sve izgledati nakon par mjeseci, no ono što je izvjesno su ekonomske posljedice. Nadam se da će se normalan život vratiti što prije jer će nam to svima pomoći. Nažalost, vidim i to da će biti jako velikih promjena u rosterima timova i to dugoročnih" - kazao je Adam Hanga. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi