Komesar najavio proširenje NBA lige: Koji gradovi bi mogli dobiti timove?
Foto - EPA

Silver tvrdi da se razgovara

Komesar najavio proširenje NBA lige: Koji gradovi bi mogli dobiti timove?

M. Šljivak

Komesar NBA lige Adam Silver najavio je moguće proširenje najjače lige svijeta u narednim godinama.

NBA liga od 2004. godine broji 30 ekipa. Tada je formirana ekipa Charlotte Bobcatsa (kasnije ponovo Hornets), a pred početak nove sezone, Silver najavljuje mogućnost proširenja lige u budućnosti.

Motivi su naravno financijski, pa bi neke poznate sredine mogle da dobiju svoje ekipe.

"Analizirali smo proširenje lige iz ekonomskog i takmičarskog aspekta. Tome smo posvetili više vremena nego prije pandemije. Pričamo, ali još uvijek nam proširenje nije prioritet. Razmišljamo o tome i uvijek nam je cilj da nađemo način kako da poboljšamo kvalitet lige i da takmičenje bude zanimljivije", rekao je Silver.

Kao glavni kandidat da ponovo dobije NBA tim navodi se Seattle, gdje smo godinama gledali čuvene Supersonicse, a među gradovima kandidatima da dobiju tim su Louisville, Kansas City i Las Vegas.

Kladite se na večerašnje mečeve NBA lige u Mozzartu:

Brooklyn Nets - Golden State Warriors (OVDJE)
LA Lakers - LA Clippers (OVDJE)

Top Komentari

Slobodas
Necemo da se kladimo to nije po nasoj vjeri ! A vi se prodajite i dalje ovim istocnim i zapadnim sponozrima i razvijajte porok omladinu nek sve ide na vasu dusu
8 0
prka
Evo prilike za Musu...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.