Adidas i NBA liga uskoro prekidaju saradnju

Neće produžiti ugovor

Adidas i NBA liga uskoro prekidaju saradnju

Teme:

Sve su prilike da će se u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi uskoro nositi oprema drugog proizvođača, jer su iz Adidasa poručili da ova fabrika sportske opreme nema namjeru produžiti ugovor sa NBA.

Razlog za to je mimoilaženje u planovima, budući da su iz njemačke kompanije naglasili da ubuduće žele više pažnje posvetiti zvijezdama koji nose opremu i posebno obuću Adidasa.

NBA i Adidas su 2006. godine potpisali 11-godišnji ugovor vrijedan 400 miliona dolara koji je još na snazi, ali će njegovim istekom gotovo sigurno isteći i partnerstvo ove dvije strane.

Iz NBA su odbili dati svoj komentar na ovu temu, ali nije tajna da su dva glavna kandidata da naslijede Adidas u NBA Nike i Under Armour.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.