Adin Vrabac najbolji pojedinac derbija, ali bilo je uzalud: Cedevita Olimpija razbila Krku

Ubacio 17 poena

Adin Vrabac najbolji pojedinac derbija, ali bilo je uzalud: Cedevita Olimpija razbila Krku

Edmir Škorić

U Ljubljani je odigrana zaostala utakmica prvenstva Slovenije između Cedevita Olimpije i Krke, a domaćin je na kraju slavio visoku pobjedu rezultatom 99:72.

Cedevita Olimpija po peti je put ove sezone svladala Krku i zadržala stopostotni rezultat u međusobnim mečevima. Kolo prije kraja grupe za prvaka, Ljubljančani su na omjeru 6-3, dok Krka ima 5-4.

Bolje su meč otvorili gosti iz Novog Mesta, pa su poveli sa 19:9, a na prvoj pauzi bilo je 30:24 za Krku.

Domaćin sredinom druge dionice prelazi u vodstvo, pa na odmor odlazi s prednošću od sedam poena - 50:43. Od tada se Krka više nije uspjela vratiti, a kako se bližio kraj, sve je bilo uvjerljivije vodstvo favorizovane Cedevita Olimpije.

Bh. reprezentativac Adin Vrabac bio je najbolji pojedinac Krke sa 17 poena i šets skokova uz jednu asistenciju, dok je najefikasniji igrač na meču bio Brown iz Cedevita Olimpije sa 17 poena. Jones je ubacio 16, a Jaka Blažič i Hopkins po 13 poena.

Tim iz ljubljane u narednom kolu gostuje ekipi Rogaške i ako pobijedi s prvog mjesta će dočekati play-off. Krka gostuje Heliosu u Domžalama i pokušat će pobjedom ostvariti što bolju poziciju pred najvažnije utakmice u sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi