Adin Vrabac odveo Krku do velike pobjede
Foto - ABA

Odličan nastup bh. košarkaša

Adin Vrabac odveo Krku do velike pobjede

M. Šljivak

Košarkaši Krke iz Novog Mesta savladali su Split 77:71 i došli su do velike pobjede u borbi za ostanak u ABA ligi.

Slovenački tim je do pobjede u ovom veoma bitnom meču vodio reprezentativac Bosne i Hercegovine Adim Vrabac koji je odigrao zaista dobru partiju.

Loše je krenulo po Krku u ovom meču. Split je bio bolji tim u uvodnim minutama meča, domaći nisu mogli zabiti ništa, a nakon deset minuta igre gosti su imali šest poena prednosti (12:18):

Razlika u korist Splita je u nekoliko navrata išla i do plus devet, ali je zatim u drugoj dionici domaći tim došao do preokreta.

Serijom od 10:0 Krka preuzima vodstvo kojeg je zadržala do poluvremena na koje se odlazi rezultatom 36:33 u korist slovenačkog predstavnika.

Krka je kontrolisala rezultat u trećem periodu. Imali su domaći i plus sedam u nekokiko navrata, ali su lošom završnicom ovog dijela meča dopustili Splitu da nakon dugo vremena ponovo povede i da u posljednju četvrtinu uđe sa poenom prednosti, 50:51.

Ipak, domaći tim je u posljednjoj dionici riješio sve dileme oko pobjednika. Potpuno su razbili goste, imali su i 17 poena prednosti u jednom trenutku, a na kraju je Split uspio da izvuče mnogo boljih minus šest.

Adin Vrabac je odigrao još jednu odličnu utakmicu. Bio je najefikasniji pojedinac sa 18 poena (4 od 8 iz igre), te je imao osam skokova i tri ukradene lopte.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Pored Vrabca u Krki su se istakli još Škifić sa 12 i Barič sa 12 ubačenih poena. Kod Splita Roko Ukić je ubacio 19 poena.

Sani Čampara je u poraženom timu dobio svega četiri minute za igru i nije imao učinka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi