Adis Bećiragić nakon poraza od Češke: "Premalo vremena smo imali za pripremu"
Foto - Screenshot

Novi selektor BiH

Adis Bećiragić nakon poraza od Češke: "Premalo vremena smo imali za pripremu"

M. Šljivak

Košarkaši Bosne i Hercegovine večeras su u Pardubicama poraženi od Češke rezultatom 93:81.

Bh. tim je porazom smanjio šanse za prolaz u narednu fazu takmičenja, a zato će im biti potrebna pobjeda protiv Bugarske u posljednjem kolu.

Selektor nacionalnog tima Adis Bećiragić krivca za poraz našao je u kratkom vremenu za pripremu i malom broju treninga.

"Teška utakmica za oba tima. Željeli smo pobijediti, ali statistika pokazuje da smo jako loše šutirali. Najveći razlog ovih procenata je činjenica da smo imali samo pet dana za pripreme. Igrači nisu u formi, nismo mogli naći ritam, posebno u drugom poluvremenu. Čestitam protivniku na pobjedi, a svom timu na velikoj borbi", rekao je selektor BiH Adis Bećiragić.

Zatim je pozvao navijače da im daju podršku protiv Bugarske.

"Pokazali smo da se borimo zajedno i da se borimo zajedno. Mogli smo mnogo bolje šutirati jer smo imali pozicije za to. Nadam se da ćemo greške popraviti. Mislim da možemo dosta da napredujemo u napadu. Pozivam navijače da nas podrže protiv Bugarske", istakao je Bećiragić.

John Roberson je protiv Češke bio jedan od boljih pojedinaca. Ubacio je 16 poena, a o utakmici je rekao.

"Igrali smo koliko smo mogli. Imali smo malo vremena za pripremu i dali smo sve od sebe", kratko je rekao John Roberson koji je obećao veliku borbu protiv Bugarske i pobjedu.

Promo

Top Komentari

Gvardijan
Svi igraci iz NBA se odazvali svojim reprezentacijama osim Nurkica i Jokica dvojice ufuranih Balkanaca i patriota za tastaturom.Ne moze se novcem i tastaturom dokazivati patriotizam.
14 3
FahroKonjHodzic
nisi ti kriv sto josip nurkic halavanta preko instagrama ko kaka opajdara podrska becire
4 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi