Ajdin Penava na radaru Partizana

Prema pisanju Sportanda

Ajdin Penava na radaru Partizana

S. Grebović

Specijalizovani košarkaški portal Sportando jutros donosi informaciju kako su čelnici Partizana bacili oko na našeg Ajdina Penavu, koji nastupa za univerzitet Marshall i koji je prošle sezone bio vodeći bloker NCAA lige.

206 centimetara visoki krilni centar ima 21 godinu, a igrajući na univerzitetu Marshall Penava je proveo tri sezone, a najbolja je bila poslednja, u kojoj je u prosjeku bilježio 15,6 poena, 8,5 skokova i čak 4,5 blokada, što je bilo dovoljno za priznanje najboljeg blokera u NCAA u sezoni iza nas.

To laskavo priznanje prije Penave osvajali su NBA velikani poput Davida Robinsona, Alonza Morninga, Shaquille O'Neala, kao i drugi sjajni centri koji danas igraju u najjačoj ligi svijeta kao što su Emeka Okafor, Hassan Whiteside i Anthony Davis.

Podsjetimo, crno-beli su tokom ljetnje pauze angažovali trojicu novih košarkaša - playmakere Marcusa Paigea i Alekseja Nikolića, kao i krilnog igrača Radeta Zagorca, uz nastavak saradnje sa Vanjom Marinkovićem i kapitenom Novicom Veličkovićem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi