Novi Amerikanac u Partizanu

Paige potpisao na dvije godine

Novi Amerikanac u Partizanu

M. Šljivak

Košarkaški klub Partizan dobio je danas novo pojačanje na poziciji beka.

Novi član beogradskog tima postao je 24-godišnji američki košarkaš Marcus Paige koji je sa crno-bijelim potpisao dvogodišnji ugovor.

Nekadašnji student prestižnog univerziteta Sjeverna Karolina doveden je kao zamjena za Nigela Williamsa-Gossa koji je otišao u Olympiacos, a ovo mu je prvo iskustvo van SAD-a.

Paige je nakon završetka koledž karijere izabran kao 55. pik drafta 2016. godine od strane Brooklyn Netsa. Ima i NBA iskustvo i to u dresu Charlotte Hornetsa za koje je u protekloj sezoni odigrao pet utakmica.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ipak, većinu profesionalne karijere proveo je u NBDL ligi gdje je igrao za Salt Lake City Stars, a prošle je nastupao za Greensbro Swarm, dok je bio pod ugovorom i sa Hornetsima.

Paige je u NBDL ligi imao 15.2 poena, 4,4 asistencije i tri skoka po utakmici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi