Ako ovaj ugovor ne zadrži Kawhija u Spursima, šta onda može?

Nude mu 219 miliona dolara

Ako ovaj ugovor ne zadrži Kawhija u Spursima, šta onda može?

E. Škorić

San Antonio Spursi su spremni da zadrže Kawhija Leonarda, pa mu nude petogodišnji ugovor vrijedan čak 219 miliona dolara.

Zbog povrede članka na početku sezone Kawhi je odigrao tek devet utakmica u ovoj sezoni, a bez njega Spursi nisu imali čemu da se nadaju i ostali su bez ozbiljnijeg rezultata.

Ponajbolji defanzivac NBA lige se spominjao kao igrač kojeg bi mogli da dovedu mnogi timovi u trejdu, no u Kaliforniji na sve načine žele da spriječe njegov gubitak.

Petogodišnji ugovor kojeg Spursi nude Kawhiju vrijedi 219 miliona dolara i to je maksimalni ugovor, što dovoljno govori koliko je bivši prvak spreman da se saradnja s Kawhijem nastavi.

Dvadesetšestogodišnji košarkaš nije baš u najboljim odnosima s ljudima iz San Antonija, a trenutno zarađuje 17,6 miliona po sezoni.

Prethodno je i LaMarcus Aldridge bio u sličnoj situaciji, namjeravao je da ode i bio je nezadovoljan, a na kraju je ipak dobio finu svotu novca i odlulčio se ostati.

Ukoliko Kawhi ne potpiše ovaj ugovor ubrzo, onda je trejd neizbježan, mada se postavlja pitanje ko bi odbio 219 miliona dolara za pet godina?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi