Lakersi opet žele na tron, a želja je James

Seli li se Kralj u "Grad anđela" ovo ljeto?

Lakersi opet žele na tron, a želja je James

O. Lekić

Uprava Lakersa smatra da bi Jamesovim dovođenjem opet mogli da se vrate u sami vrh NBA lige, gdje im je i mjesto.

Navijači Los Angeles Lakersa odavno se nisu radovali plasmanu svoje ekipe u Play off u kojem su posljednji put igrali u sezoni 2012/13 kada su ih Spursi doslovno pomeli sa parketa pobjedom u seriji 4:0.

Nema sumnje da je period krize ne igranja u Play offu bio očekivan, posebno nakon odlaska Kobeja, kada je loše počeo rebuilding ekipe. Nekolicini mladih igrača je očigledno trebalo više vremena da se adaptiraju na najjaču ligu svijeta (Ingram, Randle). Ove sezone sa novajlijama kao što su Ball, Kuzma i Hart, igra Lakersa je izgledala mnogo bolja, a Play off im je umakao za tri pozicije pošto su ove sezone završili na 11. mjestu Zapadne konferencije.

Legendarni Magic Johnson i GM Lakersa Rob Pelinka, imaju plan kako da od franšize iz "Grada anđela" ponovo naprave ekipu za najveće domete. 

Primarni cilj Lakersa je jasan, navesti LeBrona Jamesa da obuče žuti dres još ovo ljeto.

"Kralj" će na kraju sezone po isteku ugovora sa Cavsima moći da bira u kojem klubu bi mogao ponovo pronaći svoju sreću, a u upravi Lakersa se nadaju da bi se on mogao odlučiti upravo za njih.

Svjesni su i činjenice da će Jamesa lakše namamiti ako u svoje redove uspiju dovedsti još jednog superstara, a kao glavna opcija nameće se zvijezda San Antonio Spursa Kawhi Leonard. Jedan od najboljih defanzivnih igrača lige propustio je dobar dio sezone pošto je zaradio tešku povredu skočnog zgloba kada mu je na nogu nagazio Zaza Pachulia dok je ovaj ležao na parketu.

Sve se više šuška kako će Leonard ovo ljeto svakako otići iz Spursa, a navodno su odnosi njega i trenera Gregga Popovicha jako loši i upravo u tome Lakersi vide svoju šansu.

Lakersi bi Kawhija mogli da ubijede da potpiše "masan" ugovor i činjenicom da će njegovim angažmanom napraviti dobru podlogu za dovođenje LeBrona, a pri tom bi zadržali jezgro mladih i talentovanih igrača. 

Nema sumnje da bi Lakersi u tom slučaju imali zaista sjajan tim, uz još neki dodatak sa drafta i angažmanom nekog veterana, Jezeraši bi sigurno predstavljali ekipu koja bi itekako mogla da ugrozi nedodirljive Warriorse na Zapadu.

Top Komentari

muha
Ta vijest oko Jamesa se vrti skoro od početka sezone a ako misle dovoditi Leonarda moraju pričati sa Spursima oko trejda a ne sa igračem. A nigdje ne spominješ Georga koji je kao slobodan igrač najbliži Lakersima.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi