Aktuelni prvaci pregazili Netse, tri poena Teletovića

Velika pobjeda Miami Heata

Aktuelni prvaci pregazili Netse, tri poena Teletovića

A. Haznadarević

Brooklyn Netsi za koje nastupa naš Mirza Teletović upisali su težak poraz na gostovanju kod aktuelnih prvaka Miami Heatsa rezultatom 103:73.

Na žalost Netsa, bila je ovo najbolja partija branioca titule od početka sezone. Ishod meča je bio koliko-toliko neizvjestan sve do treće četvrtine, kada je Miami Heat preuzeo kontrolu te u takvom tempu priveo meč kraju.

 

Dwayne Wade je sa 22 poena predvodio sastav svoje momčadi, te ujedno bio prvo ime susreta, a po učinku je odmah iza njega timski kolega LeBron James sa dva poena manje.

 

U ekipi Netsa je najefikasniji bio Deron Williams sa 14 poena, dok je naš jedini predstavnik u NBA ligi postigao tri poena.

 

Ekipa Mirze Teletovića svoj naredni meč igra u Amway Center areni protiv domaćeg Orlando Magica, te će jako brzo imati priliku da se navijačima oduži za težak poraz od Miami Heata.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.