Alba Berlin prekinula post dug 12 godina

Konačno prvaci Njemačke

Alba Berlin prekinula post dug 12 godina

A. Čaušević

Okončana je završnica košarkaške BBL lige. Prvaci Njemačke nakon 12 godina postali su košarkaši Albe iz Berline. 

Alba je u finalu u Minhenu dva puta pobijedila Ludwigsburg. Nakon što su u petak slavili pobjedom 88:85, a danas su bili bolji rezultatom 75:74.

Tako je ekipa iz Berlina stigla do devete titule prvaka Njemačke nakon što su u posljednje dvije sezone dva puta gubili finala od Bayerna.

Alba je na putu do finala bila bolja od Oldenburga i Gottingena, a danas su je do pobjede vodili Giffey i Hermannsson sa po 14 poena. Kod poraženih sa 19 poena se istakao Wimbush.

Podsjećanja radi, na završnom turniru u Minhenu se takmičilo deset najbolje plasiranih tima prije prekida prvenstva u martu zbog epidemije koronavirusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi