Pobjedom Albe nad Ludwigsburgom kompletirani parovi četvrtfinala BBL Lige

U Audi Domeu igra se sjajna košarka

Pobjedom Albe nad Ludwigsburgom kompletirani parovi četvrtfinala BBL Lige

Alba iz Berlina sinoć je u Munchenu pobijedila Ludwigsburg rezultatom 97:89 i nakon te utakmice poznati su parovi četvrtfinala doigravanja njemačkog prvenstva. 

U zaista sjajnoj utakmici u Audi Domeu Alba je pobjedom nad 'albatrosima' u četvrtfinalu izbjegla sučeljavanje s Bayernom što bi već u ranoj fazi nokaut sistema bilo finale prije finala.

Luke Sikma kojem je falio jedan skok do triple double učinka s 15 poena, 10 asistencija i 9 skokova bio je najbolji kod berlinskog tima dok je i Eriksson također zabio 15 poena. Wimbush s 30 poena je bio daleko najbolji igrač Ludwigsburga. 

U četvrtfinalima će se tako sastati:

Bayern - Ludwigsburg, Alba - Gottingen, Ulm - Frankfurt i Bamberg - Oldenburg. Četvrtfinale se igra na dvije dobivene utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti