Alba poražena od Unicaje, osam poena Đedovića

Maccabi u posljednjih deset minuta razbio Prokom

Alba poražena od Unicaje, osam poena Đedovića

Euroliga je nastavljena susretima između Prokoma i Maccabija, te Albe i Unicaje, a uspješniji su bili gosti.

Prokom - Maccabi 73:89

 

Prokom je na svom terenu dočekao Maccabi, a gosti iz Izraela su bolje otvorili susret i nakon pet minuta imali prednost, 12:8. Uslijedila je serija domaćina 11:1 kojom je Prokom došao do šest poena viška. Nakon deset minuta igre domaćin je vodio 19:15. Nastavila je domaća ekipa sa dobrom igrom i u nastavku prvog poluvremena, a na odmor je Prokom otišao sa sedam poena viška.

 

Sačuvao je Prokom prednost i u trećem periodu igre, a Poljaci su u odlučujućih deset minuta ušli sa prednošću, 65:60. Maccabi je posljednih deset minuta otvorio serijom 19:2 i tada je bilo jasno da pobjeda ide u Izrael. Maccabi je slavio rezultatom, 89:73. 

 

Najefikasniji u redovima Prokoma bio je Mahalbašić sa 14 poena, dok je za Maccabi 20 postigao Ricky Hickman. 

 

Alba - Unicaja 63:74

 

Alba je bolje otvorila susret sa Špancima, a nakon pet minuta igre Berlinci su imali osam poena prednosti. Do kraja prve četvrtine konsolidovala se Unicaja, pa je Alba ovaj period riješila u svoju korist, rezultatom, 18:14. Imao je domaćin u drugoj četvrtini i sedam poena viška, ali je na odmor Unicaja otišla sa prednošću, 36:35.

 

Alba je bolje otovrila drugo poluvrijeme i došla do osam poena viška, ali su se gosti još jednom vratili i tri minute prije kraja ovog perioda došli do novog vodstva. Serijom 18:2 Unicaja je završila treći period i u odlučujućih deset minuta ušla sa vodstvom, 59:51. U posljednjoj četvrtini Španci su zadržali prednost i stigli do pobjede, 74:63. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Najefikasnji u redovima Unicaje bio je Marcus Williams sa 16 poena, dok je za Albu 12 postigao Schultze. Naš Nihad Đedović odigrao je 28 minuta, postigao osam poena i upisao četiri asistencije i četiri skoka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti