Albanac napao kadete Srbije u Udinama
Kadetska reprezentacija Srbije doživjela neugodnosti na EP u Udinama

Incident u gradu domaćina kadetskog EP

Albanac napao kadete Srbije u Udinama

Košarkaše kadetske reprezentacije Srbije napao je sinoć u talijanskim Udinama, domaćinu kadetskog EP A divizije muškarac za koga se pretpostavlja da je Albanac, javljaju beogradski mediji. 

"Djeca su dobila slobodno da prošetaju, bili su zajedno u majicama Srbije, a onda je počeo da ih prati jedan Albanac, vozeći bicikl" - rekao je za B92 potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević.

Rakočević je rekao da je napadač počeo da dobacuje igračima: "Govorio je svašta, da je Kosovo Albanija, a ne Srbija... Djeca su se sportski ponašala, rukom su mu pokazali da se skloni, ali je on postao još agresivniji, sišao je s bicikla i počeo da ih juri nožem. Djeca su uspela da pobjegnu i da se zatvore u hotel": - rekao je Rakočević.

Rakočević kaže da je delegacija Srbije razočarana i ljuta na FIBA i organizatore. "Dosad nije postojala nijedna osoba koja bi vršila osiguranje naših igrača, ni u gradu, ni u hotelu. Obratit ćemo se našoj Ambasadi da bismo dobili zaštitu": -istaknuo je Rakočević.

Promo

Top Komentari

Prazina
Zanima me kako su mu to rukom pokazivali da se skloni?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi