Aleksandar Vezenkov ostaje u Olympiacosu i iduće dvije sezone

Bugarski košarkaš produžuje ugovor

Aleksandar Vezenkov ostaje u Olympiacosu i iduće dvije sezone

Bugarski košarkaš Alexandar Vezenkov igrat će u Euroligi barem još dvije sezone. 

Njemu je na isteku ove sezone istekao ugovor s pirejskim Olympiacosom, no u grčkom velikanu zadovoljni su s onim što je ovaj Bugarin pokazivao u vremenu provedenom u ovom klubu te su se odlučili Vezenkovu ponuditi novi ugovor.

Ovaj Bugarin koji ima i grčku putovnicu ostat će u Pireju barem još dvije sezone a njegov novi dvogodišnji ugovor imat će i opciju na dodatnu sezonu. 

Protekle sezone u Euroligi zabijao je 7 koševa u prosjeku uz 2 skoka. Od 2015 do 2018. godine igrao je za Barcelonu a prve seniorske minute zabilježio je još 2011 godine u dresu solunskog Arisa koji mu se vodi kao matični klub. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi