Fotografije iz bolnice pokazuju kako je bio ozbiljan napad na zvijezdu, napadači uhapšeni

Shved se oporavlja

Fotografije iz bolnice pokazuju kako je bio ozbiljan napad na zvijezdu, napadači uhapšeni

M. Šljivak

Ruski košarkaš Alexey Shved (34) završio je u bolnici s teškim povredama glave nakon što je napadnut na ulicama Moskve od strane trojice huligana. Shved je još uvijek u bolnici i oporavlja se od povreda, a napadači su uhapšeni.

Alexey Shved brutalno je pretučen 1. maja u Moskvi. Ruski košarkaš je napadnut ispred jednog restorana i doživio je teške povrede glave.

Ovaj 34-godišnji košarkaš napadnut je iz čista mira. Završio je u bolnici, a fotografije dovoljno govore koliko je ozbiljan napad bio.

Policija je odmah nakon napada pokrenula istragu. Napadači su veoma brzo pronađeni i radi se o trojici momaka koji imaju između 17 i 20 godina.

Oglasi

Oni su ekspresno pronađeni, a na društvenim mrežama pojavio i snimak na kojima se jedan od njih hvali kako je s još trojicom nokautirao desetoricu u jednoj tuči.

Trio je trenutno iza rešetaka. Zbog nanošenja teških tjelesnih povreda im prijeti kazna od po 12 godina zatvora i gotovo je izvjesno da će naredne godine provesti iza rešetaka.

Alexey Shved određeno vrijeme neće moći trenirati. Ipak, sada je najvažnije da se potpuno oporavi jer povrede glave nikada nisu bezazlene.

Slavni ruski košarkaš jedan je od najplaćenijih evropskih košarkaša u proteklim godinama. Trenutno je igrač CSKA iz Moskve, a ranije je igrao za Khimki i Dynamo.

Također, tri godine profesionalne karijere proveo je u NBA ligi. Nastupao je za Minnesota Timberwolvese, Philadelphia 76erse, Houston Rocketsk+e i New York Knickse.

Radi se o fenomenalnom strijelcu koji je dva puta bio najbolji strijelac Eurolige, a i najbolji strijelac Evropskog prvenstva 2017. godine.

U karijeri je osvojio ogroman broj trofeja, uglavnom s ekipom CSKA u kojem je proveo veći dio karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi