Kapitenka ekipa iz Sarajeva za SportSport.ba

Alispahić: Bogdanović mi je uzor, to mi je pomoglo da pogodim u ključnim trenucima

E. Dindić

Ženski košarkaški bh. derbi između Jedinstva i Željezničara ponudio je sjajnu košarkašku predstavu u maloj dvorani Mejdana. U jednoj velikoj borbi i požrtvovanosti sa obje strane na kraju više sportske sreće imale su gošće iz Sarajeva koje nakon produžetka slave veliku pobjedu rezultatom 94:99. 

Sjajna u ovom susretu bila je kapitenka ekipe iz Sarajeva Azra Alispahić koja je poslije susreta podjelila prve impresije za portal SportSport.ba

"Utakmica je bila sjajna i mnogo teška sa obzirom da smo za protivnika imale sjajnu ekipu Jedinstva. Susret između nas i Jedinstva je jednostavno veliki derbi bh. košarke bez obzira na sve nedaće koje su snašle i nas i njih. Uvijek u srazu ove dvije ekipe rezultat je neizvjestan do samog kraja. Moja dužnost kao kapitena je bilo da povučem, ali ekipa se je sjajno borila do zadnjeg momenta susreta. Imali smo teških perioda u susretu, ali smo zajedno sa trenericom uspjele da premostimo veliku prepreku.", rekla je Alispahić koja je u pogodila odlučujuću trojku na ovom meču.

"Što se tiče odlučujuće trojke. Bogdan Bogdanović mi je uzor. Gledala sam njega kako to radi i uspjela sam da pogodim."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi