Košarkašice Bugojna u sjajnom meču bolje od Željezničara

Bugojanke iznenadile Sarajke i slavile prvu pobjedu

Košarkašice Bugojna u sjajnom meču bolje od Željezničara

S. Mlaćo

U okviru 8. kola Premijer lige BiH za žene snage su u Bugojnu odmjerile košarkašice BHN BC Bugojno i ŽKK Željezničar. Bugojanke su slavile rezultatom 63:59.

Bugojankama je pripala prva čevrtina rezultatom 19:13, a u istom tempu su nastavile i u drugoj te se na pauzu otišlo pri rezultatu 36:25.

Ipak, Sarajke se ne predaju te pokazuju svoje snagu u trećem periodu igre i dobijaju isti rezultatom 20:15.

Publika je gledala neizvjesnih deset minuta, međutim više znanja i sreće imale su domaće košarkašice i na kraju slavile zasluženu pobjedu.

Kod Bugojanki se istakla sjajna Najda Pandžo sa 20 poena, dok je Bosiljka Curović dodala 17, a Meliha Mešan deset. Gošćama nije bila dovoljna ni najefikasnija igračica meča Azra Alispahić koja je postigla 22 poena, a po 12 su ubacile Zerina Alispahić i Amra Bajrović.

Bila je ovo prva pobjeda za Bugojno BHN BC u novoj sezoni, dok je Željezničar sada na skoru 2-6.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Košarkaško prvenstvo BIH za žene, 8. kolo:

BHN Bugojno BC - ŽKK Željezničar 63:59 (19:13, 17:12, 15:20, 12:14)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi