Amar Gegić dogovorio sve sa novim klubom

Odlični reprezentativac BiH

Amar Gegić dogovorio sve sa novim klubom · Saznajemo

A. Čaušević

Amar Gegić je poslije vrlo dobrog nastupa na Eurobasketu pronašao novi angažman.

Nakon što je nekoliko posljednjih godina nastupao u BiH i regionu Gegić ponovo odlazi u jednu od boljih evropskih košarkaških liga.

Kako SportSport.ba saznaje Gegić će karijeru nastaviti u Francuskoj nakon što je postigao dogovor sa novim klubom.

Nezvanične informacije govore da će standardni reprezentativac BiH karijeru nastaviti u ekipi Paris Basketball koji će u novoj sezoni nastupati u Eurocupu.

Radi se o relativno mladom klubu osnovanom prije četiri godine čiji su vlasnici prilikom osnivanja iskazali ambicije da igraju u Euroligi.

Prošle sezone su prvi put igrali u najjačem rangu francuske sezone, da bi za takmičarsku sezonu 2022/23 uspjeli dobiti licencu za nastup u Eurocupu.

Ovaj 24-godišnjak je već ranije igrao igrao u insostranstvu pošto je od 2016. do 2018. godine tada kao veliki talenat otišao minhenski Bayern.

Poslije toga je nastupao za Partizan, Slobodu, Sparse, a prošle sezone je bio odličan u Ciboni sa 14.3 poena u prosjeku.

Gegić je dugogodišnji reprezentativac BiH, a vrlo često bi u utakmicama reprezentacije znao igrati značajnu rolu i postizati neke od ključnih poena.

Ipak, odlukom selektora na Eurobasketu je imao skromnu minutažu od prosječnih 9.1 minuta po meču uz prosjek od 4.4 poena po susretu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti