"Malo smo čudan narod, očekujemo da pobijedimo Francusku i da možda idemo na medalju, ali..."

Kamenjaš i Gegić pred okršaj protiv Francuske

"Malo smo čudan narod, očekujemo da pobijedimo Francusku i da možda idemo na medalju, ali..."

E. Čaušević

Košarkaši Bosne i Hercegovine odradili su danas trening nakon jučerašnje velike pobjede protiv Slovenije.

Bh. košarkaši su iznenadili sve na Eurobasketu jer su u trećem kolu grupne faze uspjeli da pobijede reprezentaciju Slovenije sa 97:93 i dođu veoma blizu plasmana u narednu fazu ovog takmičenja.

Naša ekipa danas ima vremena koliko-toliko za odmor nakon dvije uzastopne utakmice, ali već sutra nas očekuje okršaj protiv Francuske.

Do kraja grupne faze pored Francuske igramo još i sa Litvanijom i potrebna nam je jedna pobjeda kako bismo osigurali plasman u narednu fazu Eurobasketa što nam skoro niko nije prognozirao u ovoj grupi smrti.

Bh. košarkaši su nakon velike pobjede protiv Slovenije danas odradili nešto lakši trening i već sada sve misli usmjerene su na sutrašnju utakmicu protiv Francuske.

Oglasi

Nakon treninga izjavu je dao i Kenan Kamenjaš koji je pričao o sutrašnjem meču protiv Francuske koju smo pobijedili prije desetak dana u Skenderiji u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

No, Kamenjaš je svjestan da nas sada očekuje totalno drugačija utakmica, ali da smo pokazali da sa svima možemo igrati.

"Kako kažu uvijek 'Jutro je pametnije' tako i ovo jutro je ljepše i pametnije nakon pobjede, ali već sutra igramo protiv Francuske. Nova utakmica, mi smo već jučerašnji meč ostavili po strani i pobjeda je upisana gdje treba, velika pobjeda za nas i naš narod, ali se već okrećemo meču protiv Francuske. Idemo se dobro spremiti, nadam se da ćemo se tokom dana još bolje odmoriti. Uradili smo dobar recovery trening što je najpotrebnije u ovim momentima zbog velike potrošnje igrača", rekao je Kamenjaš.

Pobijedili smo Francusku u kvalifikacijama, jučer favorizovanu Sloveniju da li možemo nastaviti tim tempom?

"Pristup meču se može ponoviti. Pristup utakmici nikada neće biti problem, otkako smo došli na EP imamo pristup onako kako dolikuje reprezentaciji BiH da se uđe maksimalno ne 100% već 120%. Sutra će biti skroz drugačiji meč i to svi moramo znati. Mi smo malo čudan narod i sutra očekujemo da pobijedimo Francusku i da možda idemo na medalju".

Oglasi

"Trebamo biti realni i pošteni da kažemo ko je Francuska i koja reprezentacija sutra stoji protiv nas. Pobijedili smo ih prije deset dana sigurno da će i oni drugačije sada nas gledati i bolje se pripremiti, ali mi znamo naše kvalitete. Pripremit ćemo se da smanjimo što bolje njihove kvalitete, ali i da smanjimo naše greške koje pravimo. Sigurno da će nas drugačijim očima gledati, ali nadam se da ćemo slaviti veliku pobjedu i da osiguramo kartu za Berlin i nokaut fazu. Veliki pozdrav za naše gledatelje u BiH".

Svoj komentar pred sutrašnji meč dao je i Amar Gegić.

"Odradili smo trening, sada ide ručak i sve po planu. Sutra spremni dočekujemo Francuze i nadam se dolazimo do nove pobjede. Dat ćemo sve od sebe i vidjet ćemo da li će to dovoljno biti", rekao je Gegić i dodao.

"I oni su jučer pobijedili i vidi se da se dižu i bolju košarku igraju, ali u većini slučajeva kada pobjeđujemo mi se bavimo sobom i tako treba da radimo i u ovom trenutku. Dat ćemo sve od sebe i mislim da pobjeda neće izostati, naravno u to da zdravi budemo čitavu utakmicu".

Podsjećamo, utakmica između Bosne i Hercegovine igra se sutra sa početkom u 14:30 sati.

Top Komentari

axel42
Čekaj ako kojim slučajem izgubite od Francuske ili nedo bog od Litvanije, koja je za nas košarkaška velesila. Vidićeš onda kakav smo mi narod! Yebu vam sve redom, nemate pojma ni vi a ni onaj ćelo od selektora itd.... Sve sami selektori!!!
5 1
epa
Koliko se ulaže u sport ova pobjeda je dovoljna pa čak i da ne prodjemo dalje daju svaku utakmicu maximum pa i sa njemačkom su bili egal dok studije nisu uočile da preuz.u stvar u svoje ruke nisu dali da se približimo da slucajno ne ugrozimo domaćina...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi