Na krilima Gegića Sparsi srušili Goricu

Odlično izdanje bh. reprezentativca

Na krilima Gegića Sparsi srušili Goricu

A. Čaušević

Amar Gegić je meču 2. ABA lige protiv Gorice odigrao jednu od svojih najboljih partija u seniorskoj konkurenciji.

U susretu 9. kola igranom na Ilidži Sparsi su u neizvjesnom meču pobijedili Goricu. Bilo je 85:84.

Hrvatski predstavnik je poslije prve dvije dionice imao +7, ali su Sarajlije bile odlične u nastavku te su stigle do zaslužene pobjede.

Gegić je u tri sekunde prije kraja pogodio oba slobodna bacanja da bi Kapusta na drugoj strani promašio trojku za pobjedu Gorice.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Bh. reprezentativac je sa 28 poena te po šest poena i šest skokova bio najbolji pojedinac na meču. Imao je odličnu podršku u Kenanu Kamenjašu i Almiru Hasandiću sa po 22, odnosno 19 poena.

Kod poraženih najefikasniji sa 24 poena je bio Karlo Uljarević.

Top Komentari

Navijac80
"Gegić je u tri sekunde prije kraja pogodio oba slobodna bacanja da bi Kapusta na drugoj strani promašio trojku za pobjedu Gorice." Gegic je promasio oba bacanja, drugo namjerno a Kapusta sa svoje polovine profulao citav kos
5 0
nedim_rajvosa46
Bravo momci...hoćemo više ovakvih vijesti a ne kako je tamo neki Aguero mrzio školu i slično...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi