Amerikanac debitovao za Austriju i odmah zabio 40 poena za poluvrijeme

Kakav dan za Landesberga

Amerikanac debitovao za Austriju i odmah zabio 40 poena za poluvrijeme

Američki košarkaš Sylven Landesberg danas je debitovao za košarkašku reprezentaciju Austrije i odmah pokazao kakvo će biti pojačanje za ovu selekciju.

U susretu protiv Velike Britanije u 2. kolu pretkvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine, Landesberg je postigao 49 poena od čega čak 40 u prvom poluvremenu.

Austrija je slavila sa 96:82, a Landesberg je u prvom poluvremenu postigao 40 od ukupno 60 poena svog tima. U nastavku je pružio nešto skromniju partiju, ali i to je bilo sasvim dovoljno da se dođe do sigurnog trijumfa.

Inače, Sylven Landesberg ima 28 godina i trenutno nastupa za Turk Telekom. U prošlosti je s dosta uspjeha igrao za Maccabi Tel Aviv i Estudiantes.

Austrija je lider grupe D sa dvije pobjede, a s Landesbergom je definitivno prvi favorit u konkurenciji svojih rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti