Amerikanac Macon stigao u Široki, debituje već sutra
Foto: Facebook/HKK Široki

Novo pojačanje za Širokobriježane

Amerikanac Macon stigao u Široki, debituje već sutra

HKK Široki je danas i zvanično saopštio da je Elijah Macon stigao u klub, što se već neko vrijeme i očekivalo.

Kako navode iz Širokog, 25-godišnji Amerikanac je već registrovan, te bi trebao debitovati već sutra u duelu prvenstva BiH protiv Radnika.

Inače, Macon je pohađao koledž West Virginia, a radi se o košarkašu visokom 206 cm koji igra na poziciji krilnog centra.

"Radujem se što ću napokon zaigrati za Široki, očekujem da ja i moji saigrači pružimo veliku energiju kako bi došli do domaće pobjede. Široki je mali, ali lijep grad i malo me podsjeća na grad moga koledža, drago mi je što sam došao ovdje i nadam se da ću ispuniti klupska očekivanja", istakao je Macon za zvaničnu Facebook stranicu HKK Široki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi