Široki u završnici slomio Student

Široki u završnici slomio Student

Košarkaši Širokog neokrznuti su prošli gostovanje u Mostaru gdje ih je dočekao Student. 

Konačnih 64:84 je pomalo nerealan rezultat jer su Mostarci pune tri četvrtine objektivno boljim gostima.

Čak se na veliki odmor otišlo s vodstvom Studenta 46:43, ali samo 18 poena koje su domaćini zabili u drugom poluvremenu bilo je premalo za bilo što. Dubelj, Marković, Jurković i Ross prednjačili su kod Studenta i do zadnjeg perioda držali svoj tim u igri ali kada su oni pali, pala je i igra Mostaraca koji objektivno imaju prekratak roster pa je ovo zasada realno stanje.

Energična momčad Širokog ritmom je na kraju uništila domaće, a T.J.Cromer bio je najefikasniji sa 23 koša. Junaković sa 14, te Mateo Drežnjak s 12 bili su uz Amerikanca dvoznamenkasti kod Širokog, ali obol ovoj pobjedi dali su i igrači s klupe.

Ova pobjeda ovjerila je i ulazak Širokobriježana u Ligu 6.

Student - Široki 64:84

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Student: Ross 14, Cvitanović, Modrić, Marković 13, Vukadinović, Mikulić, Gudić 6, Barbarić, Dubelj 19, Jurković 12

Široki: Naletilić 2, Lončar 4, Planinić, Junaković 14, Cromer 23, Čolak 7, Zubac 6, Bošnjak, Mateo Drežnjak 12, Dario Drežnjak 7, Damjanović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije