Amerikanci odabrali tim za kvalifikacije

Na spisku 14 igrača

Amerikanci odabrali tim za kvalifikacije

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država odabrala je 14 košarkaša za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Portorika i Kube.

Selektor Jeff Van Gundy odabrao je zaista dobar ekipu. Tu je nekoliko igrača i sa solidnim NBA karijerama, a odlučio se na sljedeće igrače.

Travis Wear, Terrence Jones, David Stockton, Aaron Harrison, Trey McKinney Jones, Larry Drew II, Alonzo Gee, Xavier Silas, Taylor Braun, Rodney Purvis, Rashawn Thomas, Marcus Thornton, Devin Williams, Semaj Christon.

Amerikanci će 23. februara igrati meč protiv Portorika, a tri dana kasnije imaju okršaj protiv Kube. U oba meča su veliki favoriti i trebaće pravo čudo da ih neko iznenadi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi