Amerikanci s lakoćom savladali Kanadu
Kanađani bez svojih zvijezda nisu mogli ozbiljnije zaprijetiti Amerikancima

Posljednja pripremna utakmica za Popovichev tim

Amerikanci s lakoćom savladali Kanadu

Američka košarkaška reprezentacija završila je pripremni ciklus pobijedivši reprezentaciju Kanade rezultatom 84-68 u Sydneyu pred 15000 gledatelja.

Jaylen Brown s 19 poena predvodio je ovu potpuno novu američku selekciju dok su Donovan Mitchell i Kemba Walker dodali po 12 koševa. Myles Turner je uz 10 poena uhvatio i 15 skokova i to su bili najbolji američki košarkaši na ovom susretu. 

Kyle Wiltjer s druge strane je bio prvi strijelac utakmice s 21 košem dok je Kem Birch dodao 13 za Kanadu. 

Utakmicu je obilježio užasan šut za tri poena od strane oba tima. Amerikanci su pogodili samo dvije trojke od 14 pokušaja a Kanađani 6 od 23 pokušane trojke. Slijedeće utakmice obje selekcije igrat će na SP. Amerikance u grupi čekaju Česi, Turci i Japan u Šangaju a Kanađane Litva, Australija i Senegal u Dongguanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije