Amerikanci pali u Melburnu!

Mills vodio Australiju do pobjede

Amerikanci pali u Melburnu!

Reprezentacija SAD-a, koju su "poharali" otkazi,  priprema se za Mundobasket, a jutros po našem vremenu je pokazala ozbiljne slabosti.

Prije dva dana su Amerikanci sa 16 razlike savladali selekciju Australije, a jutros su ove dvije reprezentacije odigrale drugi prijateljski meč.

Australija je ovaj put uspjela slaviti, a konačni rezultat na Marvel stadionu Melburnu je glasio 98:94 u korist domaćih.

Meč je pratilo više od 50.000 gledalaca, a Australce je do pobjede vodio sjajni Patty Mills koji je ubacio 30 poena.

Bogut je također bio dobar i upisao 16 poena i devet skokova, dok je Joe Ingles dodao 15 poena.

Kod Amerikanaca su koliko-toliko raspoloženi bili Kemba Walker sa 22 i Harrison Barnes sa 20 poena.

Inače, ovo je bila prva pobjeda Australije nad SAD-om nakon 55 godina.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Treba istaći da će Amerikanci prije početka Svjetskog prvenstva odigrati još jedan pripremni meč, sa reprezentacijom Kanade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi