Anadolu Efes savladao Milano i čekirao kartu za Beograd

Turski tim braniće titulu najboljeg

Anadolu Efes savladao Milano i čekirao kartu za Beograd

E. Dindić

U odlučujućoj utakmici play-offa Eurolige Anadolu Efes na svom terenu savladao je Milano sa 75:70 i plasirao se na završnicu Eurolige.

Nakon prvih 10 minuta rezultat je glasio 19:11 u korist domaćina. U drugom periodu prava rapsodija koševa sa obije strane, te ovaj period završava se rezultatom 32:23 u korist tima iz Milana. Pa se tako na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 43:42 u korist tima iz Italije.

Treći period ponovo bolja igra domaćeg sastava koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 20:15. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 62:58 u korist Anadolu Efesa.

U posljednjem periodu vidjeli smo mali broj koševa a u takvom omjeru snaga bolje se snalazi domaći sastav koji na kraju slavi pobjedu rezultatom 75:70.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod pobjednika istakli su se Tibor Pleiss sa 25 poena i Vasilije Micić sa 20. Bolji od ostalih u sastavu tima iz Milana bio je Luigi Datome sa 21 poenom dok je Kyle Hines dodao 10 uz 12 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi