Anadolu Efes, Real i Valencia neće rezati plaće za sezonu 2019/20

Kriza ne dotiče sve klubove

Anadolu Efes, Real i Valencia neće rezati plaće za sezonu 2019/20

Koronavirus bacio je svijet sporta na koljena i s financijske strane. 

Ni košarka nije iznimka, pa su već mnogi košarkaški velikani poput Barcelone objavili drastično smanjenje plaća.

Ipak, ima i onih koji su odlučili unatoč svemu da ne dotiču plaće igrača i klupskih uposlenika. Do sada su tri kluba jasno obznanila da restrikcija neće biti a to su Anadolu Efes, Real Madrid i Valencia. Strani igrači iz ova tri kluba nisu išli natrag svojim kućama, posebno lidera Eurolige i turskog prvenstva Efesa čiji igrači po priznanju trenera Atamana, još uvijek individualno treniraju i spremaju se za eventualni nastavak prvenstava.

Udar na sport nisu bile samo odgođena i zaustavljena natjecanja nego i mnoga odustajanja sponzora čije se poslovanje usko vezivalo za sportske kolektive. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi