Anadolu Efes u majstorici srušio Barcelonu i otišao na Final Four

Veliki podvig turske ekipe

Anadolu Efes u majstorici srušio Barcelonu i otišao na Final Four

S. Grebović

Košarkaši Anadolu Efesa su pobjedom 80:71 nad Barcelonom u petoj, odlučujućoj utakmici serije sebi obezbjedili put na Final Four Eurolige koji će biti igran u Vitoriji. 

U prepunoj Abdi Ipekci Areni igrači Ergina Atamana su napravili veliko iznenađenje izbacivši veliku Barcelonu sa 3-2 u seriji.

Prvu četvrtinu bolje otvaraju gosti i riješavaju je u svoju korist sa 28:23. U drugoj dionici domaći uzvraćaju, koji pojačavaju i na odmor odlaze prednošću 47:42.

U nastavku se igralo koš za koš, Barca je prišla na poen zaostatka, da bi stvar u svoje ruke preuzeo Moerman koji trojkom možemo slobodno reći 'lomi' pitanje pobjednika.

Upravo je Adrien Moerman, zajedno sa Shaneom Larkinom bio najefikasniji u pobjedničkom sastavu sa po 18 postignutih poena. U poraženoj ekipi prednjačili su Singleton i Heurtel sa po 12 ubačaja.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Final Four će biti odigran u španskoj Vitoriji od 17. do 19. maja. Prvi polufinalni par čine CSKA i Real Madrid, dok je Efes ovom pobjedom zakazao prvo tursko polufinale u historiji protiv Fenerbahcea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti