"Igramo bez opterećenja, ali svakako ćemo opet dati sve od sebe i ostaviti srce na terenu"

Delić pred meč protiv Francuske

"Igramo bez opterećenja, ali svakako ćemo opet dati sve od sebe i ostaviti srce na terenu"

E. Čaušević

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra četvrtfinale Eurobasketa protiv Francuske.

Bh. košarkašice napravile su sjajan rezultat u dosadašnjem izdanju Eurobasketa jer su se po prvi put u historiji uspjele plasirati među osam najboljih selekcija u Evropi.

Naš tim je prije dva dana u odličnom meču u osmini finala pobijedio Hrvatsku sa 80:69, a danas nas očekuje utakmica protiv Francuske.

Prema mnogim prognozama selekcija Francuske je favorit u ovom meču, ali sigurno je da će naše košarkašice danas dati maksimum da pokušaju doći do još jednog iznenađenja.

Pred ovu utakmicu u Strasbourgu oglasila se i naša košarkašica Anđela Delić koja je otkrila svoja očekivanja.

"Večeras u 18 sati očekuje nas meč četvrtfinala protiv domaćina Francuske. Svi smo uzbuđeni i jedva čekamo. Igramo bez opterećenja, ali svakako ćemo opet dati sve od sebe i ostaviti srce na terenu. Znamo da prolazimo dalje i da idemo u Valenciju, ali kao što sam rekla borit ćemo se do kraja i sve je moguće", rekla je Delić.

Oglasi

Anđela Delić pred večerašnji spektakl Francuska - BiH u Strasbourgu 🇨🇵🏀🇧🇦

Posted by KSBiH on Wednesday, June 23, 2021

Također, danas se igraju još tri meča četvrtfinala, a sastaju se Bjelorusija - Švedska (18 sati), Belgija - Rusija (21 sat) i Srbija - Španija (21 sat).

U slučaju poraza u sutrašnjoj utakmici izabranice Gorana Loje očekuje borba za plasman na Svjetsko prvenstvo, a taj meč bismo igrali protiv poraženog iz duela Bjelorusija - Švedska.

Također, u slučaju da uspijemo iznenaditi Francusku i plasirati se u polufinale tamo nas čeka pobjednik iz duela Bjelorusije i Švedske.

Top Komentari

emanuelmacron
sve je moguce ,osim gumenog sporeta na drva
5 1
user1597698961
Jbte jel realno iz jedne u drugu drzavu ides i vec sutrra te ceka mec
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi