Andrea Trinchieri  na korak do klupe Partizana
Italijanski stručnjak prva opcija za užarenu klupu Partizana (Foto: EPA)

Italijanski stručnjak večeras na pregovorima u Beogradu

Andrea Trinchieri na korak do klupe Partizana

E. Dindić

Italijanski košarkaški trener Andrea Trinchieri stigao je u Beograd i večeraš će se sastati sa čelnim ljudima Partizana.

Nakon ostavke Nenada Čanka, čelni ljudi Partizana kao prvi pik imaju ovog italijanskog stručnjaka.

On je možda i najskuplja opcija u ovom trenutku, ali i najkvalitetnija od svih. U slučaju da pregovori propadnu sa ovim vrsnim trenerom, odnosno ako se ne dogovore oko financijskih detalja, neki od domaćih trenera biće prioritet u nastavku sezone.

U dosadašnjoj karijeri Andrea Trinchieri radio je kao pomoćni trener u Olimpiji iz Milana, dok je još vodio ekipe Vanoli Basketa, Cantua, Unicsa , Bamberga, Juvecaserta, a bio je i selektor reprezentacije Grčke.

Top Komentari

ja224
odličan trener
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi