Zadar nakon 14 godina slavio u Beogradu: "Mladi ste, ne sjećate se Jugoplastike"
(Foto: ABA liga) Ante Nazor je početkom sedmice na klupi Zadra zamijenio Pipana. Ovo je za hrvatskog stručnjaka treći mandat na klupi Zadra s obzirom da je vodio ovu ekipu od 2012. do 2013., te od 2014. do 2016. godine.

Nakon poraza Partizan ostao bez trenera

Zadar nakon 14 godina slavio u Beogradu: "Mladi ste, ne sjećate se Jugoplastike"

Ekipa Zadra je sinoć u Beogradu dominantno savladala (95:85) Partizan u utakmici 5. kola ABA lige. Bila je ovo prva pobjeda Zadra nakon nekoliko loših rezultata, a za Partizan je sinoćnji poraz značio nastavak užasne serije.

Treneru crno-bijelih Nenadu Čanku nije ostalo ništa drugo nego da nakon "poniženja" od Zadra podnese ostavku, s obzirom da su gosti na momente imali i +20 i da je bilo jasno da Partizan ne može uraditi ništa.

Sa druge strane novi-stari trener Zadra Ante Nazor nije krio zadovoljstvo nakon utakmice.

"Ostvarili smo vrlo važnu pobjedu na psihološkom planu. U Beogradu nismo pobijedili od 2004. godine... Podigli smo se, odigrali smo baš dalmatinski, ambijent je bio predivan. Zaista smo uživali", poručio je nakon utakmice Nazor koji je početkom sedmice na klupi Zadra zamijenio Aleša Pipana.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Mladi ste pa ne znate kako je svojevremeno Jugoplastika pobjeđivala u Beogradu. Ipak sam malo stariji, pa se sjećam tih dana", dodao je Nazor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi