Ante Tomić u Maccabiju 4 godine

Ante Tomić u Maccabiju 4 godine

Adnan Beganović

Jedan od najperspektivnijih hrvatskih košarkaša Ante Tomić napustio je Zagreb i potpisao četverogodišnji ugovor sa slavnim izraelskim Maccabijem.

Sjajni 22-godišnji košarkaš dogovorio je sve detalje s Maccabijem i u sljedeće četiri sezone nosit će dres ovog slavnog izraelskog kluba.

Interes za Tomića već duže vrijeme pokazivali su Cibona i Tau Ceramica, a špekulisalo se da bi odmah iz Trnskog mogao krenuti u NBA ligu. Međutim, stasiti Dubrovčanin izabrao je Maccabi, te tako prekinuo sve špekulacije vezane za nastavak svoje karijere.

Izraelski klub nakon očajne sezone krenuo je u rekonstrukciju momčadi, žele napraviti ekipu za duži period, a Ante Tomić jedan je od prvih igrača koje su doveli.

 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.