Ante Žižić iz Clevelanda seli u Tel Aviv?

Transfer koji može oživjeti karijeru hrvatskog košarkaša

Ante Žižić iz Clevelanda seli u Tel Aviv?

Prema pisanju izraelskih medija, sportski direktor Ponosa Izraela i legenda Maccabija Nikola Vujčić želi dovesti hrvatskog reprezentativca Antu Žižića u Tel Aviv. 

Maccabi na poziciji centra ima Othella Huntera i Tarika Blacka, a tu je i legendarni veteran Amar'e Stoudemire za kojeg se očekuje da će napustiti Maccabi iduće sezone.

Ovaj 23-godišnji hrvatski košarkaš, otkako se pojavio među obručima obećavao je puno. Veliki  talent odveo ga je u NBA ligu gdje su ga izabrali Boston Celticsi, a u ljeto 2017. s njim su potpisali trogodišnji ugovor.

Ipak, Žižić se u Bostonu nije puno zadržao. Bio je ''žrtva'' trejda kojim je Kyrie Irving došao u Celticse, a Žižić je otišao u suprotnom smjeru – u Cleveland gdje je imao čast dijeliti svlačionicu s LeBronom Jamesom.

U tri godine u Cavsima bivši centar Splita, Cibone i Darussfake skupljao je minute na kapaljku i nikad nije dobio pravu šansu. Kako još nije potpisao novi ugovor, za očekivati je da će otići, a priliku za spas karijere ponudio mu je izraelski velikan Maccabi, a što će biti od ovog transfera koji bi dobro došao i Žižižu i Maccabiju vidjet će se skoro. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi